• Administració Bonàpat

Que és el Boom Boom de l´hostaleria?


“ Heu vist alguna vegada les mans de la gent que treballa a l'hostaleria? Les mans d'un cuiner o d'un cambrer? Tenen les marques dels ganivets que han utilitzat, el sabó els ha assecat la pell, tenen cicatrius de l'aigua bullint o taques de cremades d'oli, (aquell que salta més que les cabres de la muntanya) Els seus lloms estan castigats per les hores que compten de peu ... Són ossos molt durs de rosegar, els seus! I això, es compta poc " Aquestes paraules es van publicar en un article a la Revista Punxa, una publicació compostel·lana dedicada a la gastronomia i la cultura. I quanta raó tenen! Els que treballem en restauració som una espècie a part. Molt, però que molt durs de rosegar. Perquè, com explicava un dels entrevistats en l'article, "aquest negoci és com una bomba de petroli, cal donar-li cada dia ... Bum, bum." Sí, bum, bum. Però, compte amb el bum, bum, perquè el bum, bum ha deixat de ser suficient. Ho he dit mil vegades: ja no val amb treballar dia i nit. I no em canso de repetir-ho. Ja no val obrir, quan tothom descansa. Desafortunadament, tot aquest sacrifici no n'hi ha prou. Cal ser intel·ligent. Cal digitalitzar.

Cal jugar amb el disseny interior dels nostres locals. Cal convertir-se en una màquina eficaç de cerca i captura de clients. Cal començar a pensar i actuar com un / a emprenedor / a i deixar de ser un / a cuiner / a apassionat. Pensar en escandalls, no només en receptes. Estar atents al nostre entorn. (Canvis, tendències, fluctuacions, competidors). Explicar històries que apassionin. Crear una identitat que enamori. Oferir una ambientació que encaixi amb els nostres clients i que faciliti els nostres processos. Pensar en creixement geomètric en lloc de conformar-nos amb un simple creixement lineal. Aquest és el bum bum del segle XXI. Se't dóna bé? Passes? No ho tens en compte? Tingues-ho. Fes-me cas. Porto anys observant als grans. Als triomfadors. I sé la ruta que han seguit. Fes un traç perquè puguis seguir la ruta tu també. Estigues atent / a.

Qualsevol dubte, no tens més que escriure´m. Una abraçada, Eloy


8 views0 comments