• Administració Bonàpat

Cervesa, la beguda més popular


Els ingredients bàsics de la cervesa són: Aigua, blat, ordi o el cereal que es desitgi.

La combinació d´aquests ingredients i l´ús que se´n fa durant l´elaboració de la cervesa és el que dona tot un món de varietats, gustos i aromes.

Altres ingredients que s´hi poden afegir són sucre (produeix més alcohol i una cervesa més seca ), mel, espècies o fruites.

Hi han diferents tipus de cervesa, la classificació més coneguda és la que es fa en funció del tipus de fermentació.

Cerveses d´alta fermentació o ale: Els llevats pugen a la superfície durant la fermentació, que es produeix ràpidament a uns 15 i 22 graus.

Cerveses de baixa fermentació o lager: La fermentació és més lenta i a una temperatura més baixa 7-15 graus. El resultat son cerveses lleugeres i de sabors més suaus.

I cerveses de fermentació espontània o lambic: S´acostuma a fer servir una proporció elevada de blat que dóna aspecte tèrbol a la cervesa. Són àcides i de gust fort.

Aquest estiu a gaudir d´aquesta beguda servida en Gerres, got de tub, got pilsner... ben freda i amb els seus 2 o 3 centímetres d´escuma!


7 views
whatssapp.jpg
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Espai de Gastronomia  Can Toscà - 17199 Canet d'Adri - Girona -  

609 816 329   620 932 933   info@bonapat.cat